Do adopcji- Tajson

Tajson to roczny/półtoraroczny postawny pies w typie amstaffa. Pies mocnej budowy, wyższy od standardowego asta. Pręgowany, z białą krawatką. Zgłoszono do nas psa w typie rasy błąkającego się na Teofilowie. Wyraźnie wychudzony i odwodniony szukał ciepłego kąta. Tajson to pies dominujący, ale potrafiący dogadać się z sukami, uległymi psami i kotami. To ogromny przytulas :). Przejawia niewielki lęk separacyjny- nie niszczy, ale zdarza mu się wokalizować. Utrzymuje czystość w domu. Jest terytorialny, bardzo czujny najlepszy dla niego byłby dom z podwórkiem, ale z możliwością przebywania w domu- nie wydajemy psów do budy. Jest w trakcie nauki chodzenia na smyczy.

Aktualnie przebywa w Domu Tymczasowym w okolicach Łodzi.

Stosunek do ludzi- uwielbia każdego człowieka, bardzo kontaktowy i wpatrzony w przewodnika Stosunek do dzieci- sprawdzony do dzieci w wieku od 7 lat Stosunek do psów- sprawdzamy; aktualnie mieszka z dużym młodym samcem, nie jest natarczywy Stosunek do kotów- aktualnie mieszka z kotem; jest bardzo ciekawy, zdarza mu się być natarczywym, ale nie wynika to z agresji

Osoby zainteresowane adopcją, chcące poznać tego wyjątkowego chłopaka, proszone są o wypełnienie ankiety przedadopcyjnej i przesłanie jej na adres mailowy: fundacja-sos-amstaffy@o2.pl

Kontakt w sprawie adopcji: Klaudia K. 730-029-236