Adopcje wirtualne

Kim jest Wirtualny opiekun?

Wiele ludzi kocha zwierzęta, a z przyczyn niezależnych od nich nie może adoptować psa. Jednym z rozwiązań jest stanie się Wirtualnym opiekunem. Wtedy pieniążki przesłane do Fundacji zostaną przekazane na konkretnego psa. Można wysyłać karmę, obroże smyczy itd. dla wybranego pupila.
W zależności gdzie pies przebywa można wyprowadzać go na spacery, bawić się z nim. Spędzać z nim czas, co pozwoli psiakowi poczuć choć namiastkę tego co kiedyś zaoferuje mu Stały właściciel.

Jak stać się Wirtualnym opiekunem?

Wystarczy skontaktować się z Nami, wypełnić ankietę i gotowe. Stajemy się Wirtualnymi Opiekunami psiaka, który Nas urzekł.

Co to jest wirtualna adopcja?

Wirtualna adopcja to taka miłość na odległość. Jeśli kochasz zwierzęta, na pewno masz jakiegoś obok siebie. Wiele psów jest porzucanych i trafiają na ulicę dalsze ich losy toczą się różnie. Psy, które trafiają pod naszą opiekę mają zapewnione schronienie, leczenie, wyżywienie i tyle miłości ile jesteśmy wstanie im dać. Każdy psiak ma inne potrzeby. Przeciętne wydatki na zdrowego psa w pierwszym miesiącu to 450 zl hotel, około 100-120 zł karma, 100 zł obsługa weterynaryjna w tym szczepienia, odrobaczanie, chipowanie. sterylizacja okolo 300 zl lub kastracja 250 zł, do tego gryzaki i inne akcesoria około 50 zł łącznie średnie utrzymanie psa to koszty rzędu 1000zł późniejsze miesiące to karma i hotel. Są to olbrzymie wydatki. Dlatego wsparcie wirtualnego opiekuna jest tak ważne. Możesz wspierać psiaka finansowo jaki i rzeczowo. Psiaki kochają gryzaki, piłeczki, a może chcesz podarować smycz i obróżkę dla swojego ulubieńca? Gorąco zachęcamy! Psiaki czekają !

Jakie są koszty wirtualnej adopcji?

Wysokość wpłat zależy od darczyńcy, nie ma ustalonych kwot, ani darów.

Jakie są zobowiązania wirtualnego opiekuna?

Zobowiązania ustala sam wirtualny opiekun. Wysyła do nas maila z informacją jak chce pomagać psu, jesli finansowo to deklaruje comiesięczną kwotę, którą będzie przekazywać. Jeśli ma być to worek karmy co miesiąc, wystarczy wysyłać go na adres Fundacji z dopiskiem od kogo dla kogo. To samo tyczy sie innych darów. Jesli chcesz zrezygnować z adopcji wirtualnej wystarczy, że napiszesz do nas maila z tą informacją, w treści nie musisz podawać przyczyny. Jeśli Twój wirtualny podopieczny znajdzie dom stały, możesz wybrać innego psiaka.

Zasady wirtualnej adopcji psa będącego pod opieką „Fundacji Sos-Amstaffy”.

Zasady wirtualnej adopcji są bardzo proste, a mianowicie:

1. wybierasz ulubieńca

2. wysyłasz do nas maila z informacją o wirtualnej adopcji, deklarowanej formie comiesięcznej pomocy oraz jak i czy chcesz widnieć zapisany w albumie psiaka.  adres mailowy:   fundacja-sos-amstaffy@o2.pl

3. dokonujesz wpłaty bądź wysyłki i gotowe!

Każdy psiak może mieć więcej niż jednego wirtualnego opiekuna. Wyjątek stanowi sytuacja gdy osoba zgłosi wyłączność adopcji wirtualnej a wsparcie jakie okaże pokryje wszystkie koszty utrzymania danego psa.

Wpłaty za adopcję wirtualną możesz dokonać na:

konto bankowe:
Fundacja „Sos-Amstaffy” ul. Ogrodowa 76, 91-071 Łódź
Nr konta: BZWBK 67 1090 1304 0000 0001 2347 9789
Tytuł wpłaty: adopcja wirtualna  – dla [imię psa]

Paypal:
fundacja-sos-amstaffy@o2.pl
Tytuł wpłaty: adopcja wirtualna  – dla [imię psa]

Zapraszamy do  adopcji, pomóż nam pomagać !!!