Darowizny

Jak każda Fundacja utrzymujemy się dzięki szczodrości ludzi, którzy kochają zwierzęta, a w szczególności psy w typie TTB. Posiadamy stałych sponsorów jak i osoby, które w miarę możliwości pomagają nam nie tyle co finansowo jak wspierają Nas przy szukaniu domów stałych / tymczasowych, pomagają w organizacji transportu, wychodzą z psami na spacery.
Jednak nie da się ukryć, iż forma finansowa jest Naszym głównym napędem do dalszego pomagania psom znajdującym się w potrzebie. Niejednokrotnie trafiają do Nas psiaki skrajnie wycieńczone, zaniedbane, skatowane w tragicznym stanie fizycznym  jak i psychicznym. Mamy zasadę, iż nie poddajemy się w walce o życie. Walczymy do końca. W takich sytuacjach nie liczą się koszta, najważniejsze to uratować życie. Niestety, po takim leczeniu na koniec miesiąca rachunki często spędzają Nam sen z powiek, gdyż niejednokrotnie sięgają one bagatelnych kwot, a psów w potrzebie jest tak wiele, że brakuje nam funduszy na odpowiednie rozdysponowanie.

Dużym odciążeniem jest dla Nas darowizna rzeczowa- obroże, smycze, szelki, kubraki na zimę- dla psów w schronisku, które przebywają na dworze, karma, koce, kołdry bądź legowiska itd. Gdyby nie ludzie o dobrym sercu nie mielibyśmy możliwości pomagać. Tylko dzięki Wam te wszystkie psy mają nadzieje na lepsze jutro!

Jesteśmy organizacją typu non-profit, więc nie prowadzimy działalności gospodarczej, dlatego tak bardzo potrzebujemy wsparcia ludzi o dobrym sercu, którym nie jest obojętny psi los zwłaszcza TTB. Gdyby nie wsparcie osób prywatnych czy firm a nawet i  innych fundacji, nie bylibyśmy wstanie działać na tak szeroki zakres.

Darowizna nie oznacza tylko przelewów i wsparcia finansowego! Psiaki potrzebują akcesoriów, jedzenia, leków, leczenia oraz spacerów. Poza pieniążkami na opłacanie hoteli, szkoleniowców oraz leczenia potrzebujemy:

• karmy suchej i mokrej, smakołyków w postaci kości ze ścięgien itp.
  • mocne smycze, kagańce , szelki dla dużych psiaków, kubraki lub sweterki na mroźne dni, klatki kennelowe, legowiska;
  • środków do pielęgnacji min szampony do skór z problemami, lekarstw dla aktualnie potrzebujących psów i witamin;
  • zabawek dla psów typu kong, miśki, gryzaki a najbardziej piłki.
  • jeśli ma ktoś możliwość wesprzeć Fundację grafiką i ulotkami promującymi nasze działania będziemy ogromnie wdzięczni!

Z wielką chęcią przyjmiemy również koce, kołdry ( bez puchu- psiaki je rozrywają) poszwy, legowiska, materace dziecięce ze wzgledu na wielkość, miski itp. Nadmiar uzbieranych rzeczy odwozimy do najbiedniejszych schronisk.

Jeśli chcesz nam pomóc i przekazać dary, skontaktuj się z nami
za pośrednictwem poczty elektronicznej

fundacja-sos-amstaffy@o2.pl

zadzwoń