Wolontariat

„Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie.„

M. Siegal

Wolontariat -czym jest?

Wolontariat to działania, które nie przynoszą korzyści majątkowej natomiast dają wiele radości i satysfakcji. Wiele osób obawia się, że straci wiele czasu prywatnego na działania wolontarystyczne. Nic bardziej mylnego! To wy narzucacie tryb pracy. Nikt nie może Was zmusić do codziennej aktywności. Pamiętaj masz czas i siłę to działasz, inaczej nie ma to sensu. Wolontariusz musi chcieć pomagać i musi sprawiać mu to radość.

Możliwości w sposobie działań wolontarystycznych jest wiele, a mianowicie:

– pomoc w wyprowadzaniu psów. Dotyczy to podopiecznych przebywających w hotelach lub klinikach weterynaryjnych,

– wykonywanie zdjęć do ogłoszeń w celu promowania psa do adopcji,

– pomoc w ogłaszaniu psów na portalach społecznościowych,

– pomoc przy wystawach, warsztatach oraz zbiórkach.

– propagowanie adopcji.

– możesz stać się domem tymczasowy dla naszego podopiecznego, bądź szukać potencjalnych domów tymczasowych,

– jesli dysponujesz środkiem transportu możesz pomagać w transporcie psiaków,

– graficy poszukiwani!

– masz pomysł w czym możesz nam pomóc? jesteśmy otwarci na propozycje! Wszystko co pomaga w znalezieniu psiakom domu jest na wagę złota!

Wolontariat to nie ograniczenia, pamiętaj!
Pomagasz wtedy kiedy możesz!

Kontakt:
Klaudia – kom. 516-828-879